KINDER COUNTRY
KINDER COUNTRY
Składniki:
- mała paczka herbatników
- 2 białe czekolady
- 2 mleczne czekolady
- serek mascarpone
- płatki śniadaniowe (pszenica w miodzie)
- ½ litra śmietany 36%
- 2 łyżeczki żelatyny (ja robiłam bez żelatyny i ciasto było rzadkie)
Wykonanie:
Na spód
blachy wykładamy herbatniki. Rozpuszczamy na parze białe czekolady i w osobnym
naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i
dodajemy do niej serek mascarpone i ostudzoną, płynną białą czekoladę i
żelatynę.Gdy składniki nam się już połączą dodajemy około 2 szklanki płatek
(tak żeby w całej masie było po równo) i
mieszamy szpatułką lub łyżką. Wykładamy tą masę na herbatniki i wkładamy całość
do lodówki.
Mleczne
czekolady rozpuszczamy na parze. Pozostałą śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywną
pianę i dodajemy ostudzoną, płynną czekoladę. Masę wylewamy na górę naszego
ciasta i sypiemy na wierzchu płatki śniadaniowe.
Ciasto
przed podaniem należy chłodzić kilka godzin w lodówce.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz